20231123-Fotos-Kanters-Meijel-Parc-Startebos---MVL-Media---LR-1-9

Projectgegevens

Projectnaam

112 Circle casco's in Meijel

Locatie

Meijel

Afnemer

Kanters

Opleverdatum

2023

Gebruikt product

Circle

Doelgroepen

Woningcorporaties
Bouwbedrijven/aannemers
Gemeenten
Beleggers

112 Circle casco's in Meijel

112 standaard Circle-betoncasco’s geplaatst in Meijel

Bij het Noord-Limburgse plaatsje Meijel is een groot project gerealiseerd. Voor de opvang van arbeidsmigranten zijn daar maar liefst 112 standaard Circle-betoncasco’s neergezet. Gemeente Peel en Maas heeft hiervoor een omgevingsvergunning verleend voor maximaal tien jaar.

Een bijzonder aspect van dit project is dat na de vergunningsperiode het terrein wordt overgedragen aan de direct omwonenden, die elk een deel krijgen. De casco’s zullen dan een tweede leven krijgen op een vakantiepark, wat de flexibiliteit van het Circle-concept benadrukt.

Het eind 2021 geïntroduceerde Circle-bouwconcept bestaat uit een gestandaardiseerde module. Dankzij de scheiding van constructie, afbouw en installaties kunnen onderdelen eenvoudig worden hergebruikt. Hiermee is Circle het meest circulaire betoncasco van Nederland en waarschijnlijk zelfs van Europa. De geïntegreerde funderingsbalken maken het mogelijk om een betoncasco rechtstreeks op funderingspalen te plaatsen en eenvoudig te verplaatsen. Hierdoor kunnen de woonunits snel op een tijdelijke locatie worden neergezet.

Het hoofdgebouw van het project in Meijel omvat 200 kamers van ongeveer 30 m², ontworpen voor twee personen maar flexibel genoeg om als twee aparte slaapruimtes te dienen. Daarnaast bevat het complex een verzamelgebouw met een beheerderswoning, taallesfaciliteiten, ontspannings- en sportruimtes en een fietsenstalling.

Logo CascoTotaal

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.