Casco-totaal-6647

Projectgegevens

Projectnaam

Huurwoningen Oostburg

Locatie

Oostburg

Afnemer

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Opleverdatum

2016

Gebruikt product

Op maat gemaakte casco woningen

Doelgroepen

Woningcorporaties
Bouwbedrijven/aannemers
Gemeenten

Huurwoningen Oostburg

Vervanging huurwoningen door achttien nieuwe woningen

Voor de herinrichting van de Finlandwijk in Oostburg zijn in opdracht van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen achttien bijzondere huurwoningen gerealiseerd. Moderne en comfortabele woningen die levensloopbestendig zijn en voldoen aan WoonKeur. Binnen korte tijd zijn de huizen, bestaande uit prefab woonelementen van CascoTotaal, naar het terrein vervoerd en geplaatst.

Passend binnen de visie

Op de plek waar de achttien nieuwe woningen staan, stonden eerst 24 huurwoningen van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Deze waren sterk gedateerd en zijn daarom gesloopt. De achttien nieuwe prefab woningen zijn modern en comfortabel. De realisatie van de woningen past binnen de visie en kerntaak van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen: het bieden van kwalitatief goede en betaalbare woningen aan diegenen die daarin niet zelf kunnen voorzien.

Verplaatsbare woningen

Voor de realisatie heeft CascoTotaal nauw samengewerkt met opdrachtgever Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, Paras Concepts en Leenhouts’ aannemingsbedrijf. De woningen zijn volgens het concept ‘GrowHomes’ van Paras Concepts gebouwd. GrowHomes zijn vrij indeelbare (de)montabele woningen met als belangrijk uitgangspunt het flexibel inzetten van aanpasbare bouwvolumes. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen is zeer tevreden met de nieuwe prefab huurhuizen.

Locatie

 

Betonnen prefab elementen

De basis van de prefab woonelementen wordt door CascoTotaal volledig uit beton vervaardigd. De elementen zijn als een soort legoblokken eenvoudig te schakelen, te stapelen en uit elkaar te halen. Wanneer de betonnen woonmodules uit de mal komen, zijn de vloeren vloerbedekkingsgereed en de wanden behangklaar. Kabels en leidingen zijn geïntegreerd waardoor de afwerking binnen enkele dagen gerealiseerd kan worden. Denk daarbij aan elektriciteit- en waterinstallaties, het plaatsen van binnenwanden, kozijnen, deuren, badkamer, keuken en toilet en aan schilder-, tegel- en metselwerk.

Open huis

Op 1 oktober 2016 vond het feestelijke Open Huis plaats tijdens de landelijke Dag van het Huren. In de ochtend mochten direct omwonenden en huurders die er gaan wonen de prefab woningen aan de Finlandstraat van binnen bekijken. ’s Middags was het de beurt aan alle overige huurders van de wooncorporatie, pers en andere geïnteresseerden. Ook konden bezoekers in gesprek gaan met medewerkers van CascoTotaal en de andere betrokken partijen.

Logo CascoTotaal

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.