20201203-Klein-Wonen-Kapelle-3

Projectgegevens

Projectnaam

Klein Wonen Kapelle

Locatie

Kapelle

Afnemer

Bouwgroep Peters

Opleverdatum

2020

Gebruikt product

Op maat gemaakte casco woningen

Doelgroepen

Woningcorporaties
Bouwbedrijven/aannemers
Gemeenten

Klein Wonen Kapelle

‘Klein wonen’. Onder die noemer heeft Beveland Wonen in oktober 2020 tien tiny houses (ca 28m2) geplaatst in de Kapelse nieuwbouwwijk de Zuidhoek.

De huisjes zijn compleet opgeleverd inclusief keuken en badkamer, met afgewerkte vloeren en wand- en raambekleding. Vier woningen zijn beschikbaar voor spoedzoekers, de overige zes zijn voor mensen die in principe permanent klein willen wonen. Voor Beveland Wonen is ‘Klein Wonen’ een proef, net als de vijf minihuizen in Hoedekenskerke. Die moet uitwijzen hoe groot de behoefte aan de uiteenlopende types huisjes is (vrijstaand met rondom veel tuin, of in een rijtje met een klein terras).

Ruim 2500 inschrijvingen voor 10 tiny houses
Aan behoefte geen gebrek. Ruim 2500 inschrijvingen zijn binnengekomen voor de 10 tiny houses in Kapelle. Dhr Voorbraak vertelt meer over zijn tiny house in een interview aan de PZC. Het interview is hier te lezen.

De woningen zijn  ‘all-electric’, het verwarmen van de woning gebeurt via infraroodpanelen aan het plafond. Op het dak liggen zes zonnepanelen, waardoor de woning vrijwel zelfvoorzienend is. Iedere woning heeft ook een klein terras, de externe berging wordt gedeeld met de buren.

Locatie